latinica  ћирилица
15/03/2024 |  12:37 ⇒ 12:40 | Аутор: СРНА

ФК Борац из Дрвара: Признање ФС Српске најљепши поклон

Фудбалски савез Републике Српске додијелио је Фудбалском клубу Борац из Дрвара признање поводом вијека постојања овог клуба, што је најљепши поклон за рођендан, речено је Срни из Управе Клуба.
Признање за ФК Борац из Дрвара - Фото: СРНА
Признање за ФК Борац из ДрвараФото: СРНА

- Дрварски фудбал доказао је током вијека постојања да заслужује највећа признања. Ми гдје год да смо ишли, носили смо наш клуб са нама и поново га вратили у Дрвар. У најтежим временима сачували смо га од гашења и нестанка - поручили су из Управе.

Они су изразили велику захвалност првом човјеку фудбала у БиХ Вици Зељковићу, који мисли на Дрвар, као и спортском новинару Славку Басари што је показао да овај спорски колектив у западној Крајини није заборављен.

Фудбалски савез Републике Српске на манифестацији "Дан фудбала Републике Српске" додијелио је одликовања клубовима који славе 100 година постојања, а један од лауреата је и ФК Борац из Дрвара.

Хроничари су записали да је у Дрвару још 1924. године формиран Радничко-спортски клуб Борац.

Остало је записано и да је Борац 1936. и 1938. године учествовао на турнирима Радничко-спортског клуба Нада у Сплиту, на којима су, између осталих, учествовали и фудбалери московског Динама, али и Борца из Бањалуке.