latinica  ћирилица
15/03/2024 |  14:53 ⇒ 17:29 | Аутор: РТРС

Штрајк правосудних институција Српске и наредне седмице (ВИДЕО)

Штрајк правосудних институција у Републици Српској, започет 28. фебруара се наставља и сљедеће седмице. И данашњи састанак њихових представника синдиката са министром правде Републике Српске, завршио је без договора, а преговори сенастављају сљедеће седмице.
Штрајк правосуђа Српске - Фото: РТРС
Штрајк правосуђа СрпскеФото: РТРС

Предсједник Синдиката правосуђа Синиша Петровић истакао је да је ресорном министру Милошу Букејловићу уручио приједлог споразума за који сматра да би могао бити добар основ за рјешење ове ситуације, те додао да се нада да ће ресорни министар о томе упознати Владу.

- Приједлог јесу основне ствари које су садржане у нашим захтјевима и нема за сад помака у том смислу. Ми нећемо одустати од тога. То је одредба члана Закона о платама о висини накнада која би требала да се упути на посебни колективни уговор. То је изједначавање процентуално висина плата за раднике и админситарцију и техничко особље у правосуђу са носиоцима правосудних функција и односи се на престанак дискриминације за топли оброк, регрес и друго - рекао је Синиша Петровић, предсједник Синдиката правосуђа.