latinica  ћирилица
16/03/2024 |  11:28 ⇒ 16:26 | Аутор: РТРС

Стевандић: Да обрадујем србофобе да сам већ угасио рачуне у банкама

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је данас да је, и прије него што је предсједник Српске Милорад Додик позвао све под америчким санкцијама да угасе рачуне у банкама и поштеде их одмазде, он то урадио.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Да обрадујем србофобе аутошовинисте и неонацисте да сам и прије тога угасио све рачуне. Нацисти су 1942. године тражили злато од угледних, богатих Срба да им не побију дјецу. Нама је ипак лакше! - написао је Стевандић Иксу.

Стевандић је нагласио да нико од санкционисаних званичника Српске није учинио кривично дјело и нема пресуду ни у једној земљи у свијету.

- Сад немамо могућност да примамо плату. Још да нам дају видљива обиљежја, да нас познају на улици, наше слике ставе на пекаре, болнице... Да нам укину храну и лијечење. Нацизам 1941. и неонацизам данас - навео је Стевандић.

Предсједник Републике Српске рекао је раније да Амбасада САД у Сарајеву и амбасадор Мајкл Марфи стоје иза пријетњи банкама у Републици Српској да ће бити санкционисане уколико буду исплаћивале примања санкционисаним званичницима Српске.