latinica  ћирилица
16/03/2024 |  13:41 ⇒ 15:51 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Циљ САД да наштети Српској и њеним грађанима (АУДИО)

Очигледно је да је циљ САД да наштети Републици Српској и њеним грађанима - рекао је делегат у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић реагујући на санкције које су САД увеле функционерима Српске.


Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Ковачевић каже да су на мети људи који штите Српску.

- Да се санкционишу људи који су изабрани лидери и представници народа у Републици Српској, само због тога што не пристају да Српска полако нестаје, да губи свој идентитет, да губи своје надлежности и да на крају крајева постане празна љуштура коју нико ништа неће питати, која неће имати никакву снагу да доноси било какве одлуке, нити да одлучује сама о својој судбини и судбини својих грађана. Из тог разлога су на мети људи који штите Српску и права свих грађана - истакао је Ковачевић за РТРС.

Говорећи о намјери предсједника Српске Милорада Додика да позове све људе из Српске који су под неправедним и срамним америчким санкцијама да затворе своје рачуне у банкама, Ковачевић каже да је то терет који ће да носи Додик.

- Оно што смо могли често да чујемо од предсједника Српске, јесте да је то терет који ће да носи он, и који ће да носе људи који воде борбу са њим, да ће учинити све да тај терет не носе грађани Српске, нити привреда, самим тим ни банкарски сектор. У том смислу је Додик позвао јуче све људе из Српске који су под неправедним и срамним америчким санкцијама да затворе своје рачуне, како ни једна банка у Српској се не би нашла под било каквим мјерама, како пословање ни једне банке не би било угрожено, и како ни једно радно мјесто људи који су запосленима у банкарском сектору не би било угрожено - поручио је Ковачевић.

Додао је да је једно максимално национално одговорно понашање лидера Српске.

- И у овој ситуацији Додик ће бити тај који ће да сноси посљедице, а који се труди да на сваки начин заштити све друге у Републици Српској  како нико не би осјетио терет ове борбе администрације САД против Републике Српске - закључио је Ковачевић.