latinica  ћирилица
18/03/2024 |  14:24 | Аутор: ТАНЈУГ

Обрадовић: Кључ меча против Басконије је у одбрани од офанзивног скока

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић рекао је уочи меча против Басконије да зна да је то тим који изванредно шутира за три поена и да је кључ меча у одбрани од офанзивног скока.
Жељко Обрадовић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Жељко Обрадовић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Партизан сутра од 20 часова и 30 минута дочекује Басконију у 30. колу Евролиге, а два дана касније у истом термину у Арени гостује и лидер Реал.

- Наредне три утакмице играмо код нас у Арени, нема путовања, то је добра ствар. Знамо колико су нам те утакмице важне, још увијек имамо шансе да будемо међу десет екипа. Покушаћемо с искуством из прве утакмице које имамо против њих да се припремимо - рекао је Обрадовић.

Посебно је апострофирао далекометне шутеве екипе коју са клупе предводи Душко Ивановић.

- Знамо да је то тим који шутира изванредно за три поена, сем једног играча на позицији пет, сви остали су способни да шутирају за три. Да не причамо о Хауарду који је на једној утакмици против Барселоне шутирао 22 пута за три поена, сам један играч - додао је Обрадовић.

Свјестан је тренер Партизана да Хауард није једини који често шутира за три поена.

- Просјек узетих шутева Басконије за три је преко 30, понекад иде и преко 40. Кључ утакмице је да не убацују у великим процентима шутеве за три поена и да спријечимо офанзивни скок њихових високих играча који су изузетно агресивни - додао је тренер Партизана.

Обрадовић је на крају истакао да је Зек Ледеј и даље у Сједињеним Америчким Државама послије смрти оца, али није децидирано рекао да неће играти сутра увече, мада се очекује да Крилни центар прескочи дуел против Басконије.