latinica  ћирилица
18/03/2024 |  14:38 | Аутор: СРНА

Шпирић: Без ултиматума треба разговарати о тешким темама

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић рекао је током расправе о томе да ли ће на приједлог српског делегата Желимира Нешковића Приједлог закона о Уставном суду БиХ бити уврштен на дневни ред сједнице - да се треба навићи да се без ултиматума разговара и о тешким темама.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

Шпирић је затражио да се делегати изјасне да ли ће овај приједлог закона бити уврштен на дневни ред сједнице, а делегати ће о самом садржају закона моћи да гласају након што се изјасне о томе да ли ће тачка бити уврштена у дневни ред.

- Говорим само о пословничком праву сваког делегата. Делегат је у праву када тражи тачку дневног реда, а какав ће ко однос имати према тачки дневног реда је његово делегатско право - рекао је Шпирић у расправи.

Он је истакао да неће Клуб СНСД-а подривати Устав јер то није намјера, него је намјера да друга страна научи да се мора разговарати без обзира колико је тема тешка.

- Ниједно рјешење неће доћи без разговора. Не улазим у суштину, него говорим о праву делегата. Пословник треба примјењивати док се не измијени - рекао је Шпирић, нагласивши да је Дом народа тај који арбитрира.