latinica  ћирилица
20/03/2024 |  16:28 ⇒ 18:05 | Аутор: РТРС

Стевандић са Матвијенко: Русија неће дозволити прекрајање Дејтонског споразума (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Народне скупштине Републике Српске, Ненад Стевандић, данас је посјетио Међународну изложбу и форум"Русија", након чега је изјавио да једини прави мултикултурализам, постоји у овој земљи. Стевандић се у Москви састао и са предсједником Савјета Руске Федерације Валентином Матвијенко. Постигнут је заједнички став да ће се будући односи базирати на парламентарној сарадњи али и међународним конекцијама, с циљем афирмације Републике Српске као равноправног ентитета.
Састанак Стевандић - Матвијенко - Фото: Уступљена фотографија
Састанак Стевандић - МатвијенкоФото: Уступљена фотографија

Са Матвијенковом, Стевандић је разговарао и о онима који су гарант Дејтонског мировног споразума, истакавши, да међу њима Русија заузима важно мјесто, јер неће дозволити његово прекрајање.

Фото: Уступљена фотографија

- Такође смо констатовали да гаранти Дејтонског споразума имају своју обавезу и да штите оне који су изложени прогону и да укажу да се то чини кршењем Дејтонског споразума, путем лажног високог представника господина Шмита и тортуре коју трпе многи политичари у Републици Српској због слободног изражавања мишљења - нагласио је Ненад Стевандић, предсједник Народне скупштине Републике Српске.