latinica  ћирилица
22/03/2024 |  08:14 ⇒ 10:43 | Аутор: СРНА

Шпирић: Почиње вријеме нових обавеза и пријеко потребне сарадње унутар БиХ

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић изјавио је да дан након одлуке Европског савјета да се отворе приступни преговори БиХ са ЕУ почиње вријеме нових обавеза, одговорног приступа и пријеко потребне сарадње унутар БиХ.
Никола Шпирић - Фото: СРНА
Никола ШпирићФото: СРНА

- Након 21. марта свануо је 22. и у БиХ постоје проблеми које смо имали и јуче, али ова одлука Европског савјета мора нам бити вјетар у леђа. Све је на нама и без унутрашњег договора и искрености која искључују закулисне игре наш напредак не може бити ни брз ни ефикасан - рекао је Шпирић.

Он је поздравио одлуку Европског савјета и позвао политичке партнере да у институцијама власти рјешавају започети посао без бирања шта им се свиђа, а шта не.

- Европски пут припада подједнако свима и свако има свој допринос и учешће у том процесу јер је дејтонска БиХ сложена држава и таква треба да буде видљива на путу ка ЕУ. Оно што је отворено у приступним преговорима је огроман и озбиљан посао, а ми смо направили тек један корак и само од нас зависи колико ћемо брзо напредовати у овом процесу - оцијенио је Шпирић за Срну.