latinica  ћирилица
22/03/2024 |  16:55 ⇒ 17:28 | Аутор: РТРС

Скупштина града Бањалука: Резолуција о измјештању кладионица (ВИДЕО)

Настављена је 27. редовна сједница Скупштине града Бањалука. Одборници, између осталог, расправљају и о Приједлогу нацрта ребаланса буџета за ову годину, резолуцији о забрани рада кладионица, казина и аутомат клубова и изградњи прве спортске Гимназије. Највише пажње изазвала је резолуција о измјештању кладионица.
Бањалука, градска скупштина - Фото: РТРС
Бањалука, градска скупштинаФото: РТРС

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић изјавио је да ће кладионице које се налазе на удаљености око 500 метара од школе "плаћати толике таксе да би им било боље да затворе".

- Град Бањалука се обавезује у закљчку који предлаже да ће таксе за кладионице и коцкарнице у близини школа ставити на максимум 25.000 км за сваку филијалу и подужницу у бизини школа, све до тренутка док се не измијени на нивоу Скупштине Републике Српске за коју се сада потписује петиција - рекао је Станивуковић.

Љубо Нинковић, предсједник Скупштине града Бањалука наводи да је неколико реченица које су написане у вези резолуције о забрани рада кладионица, казина и аутомат клубова, чинило је популистички акт.

- Нисмо имали никакве одлуке које би требало да дефинишу повећање таксе и због тога драго ми је да ће доћи до проширења ове резолуције јер је наше опредјељење да подржимо све оно о чему смо причали - јасан је Нинковић.