latinica  ћирилица
23/03/2024 |  10:24 ⇒ 10:32 | Аутор: СРНА

Рунић: На наредној сједници Општинског вијећа одлука о оснивању центра за социјални рад

Одлука о оснивању центра за социјални рад у Дрвару биће разматрана на наредној сједници Општинског вијећа, која ће бити одржана почетком априла, изјавила је начелник Душица Рунић.
Душица Рунић - Фото: РТРС
Душица РунићФото: РТРС

- Општина је у завршној фази доношења одлуке о формирању центра за социјални рад. Надамо се да ће центар почетком рада имати сређено стање у области социјалних давања - рекла је Рунићева.

Рунићева је напоменула да је велики број становништва у Дрвару на ивици сиромаштва због ниских и недовољних примања, али и болести, те да је општински буџет преоптерећен социјалним давањима јер је много Дрварчана у стању социјалне потребе.

Према њеним ријечима, по налогу кантоналног Министарства рада, здравља, социјалне заштите и избјеглих у општини Дрвар се спроводи ревизија корисника сталне новчане помоћи, а исплата ових кантоналних давања обустављена је од 1. новембра 2023. године, док ревизија не буде завршена.

- Сви корисници који остану у праву примања добиће ретроактивно ове накнаде - рекла је Рунићева.

Рунићева је навела да је до данас на подручју Дрвара урађено много посла када је ријеч о стању на терену.

Општина Дрвар издваја и значајна средства за финансирање и суфинансирање смјештаја корисника у домове и специјализоване установе.