latinica  ћирилица
24/03/2024 |  15:59 ⇒ 25/03/2024 | 10:54 | Аутор: Агенције

Ниш: Откривена спомен плоча Новим косовским јунацима; Вучевић: Више не ћутимо о жртвама НАТО бомбардовања (ВИДЕО)

У Нишу је откривена спомен плоча Новим косовским јунацима, са именима 1.139 страдалих припадника војске и полиције од 1998. до 2003. године.
Ниш, годишњица НАТО агресије (фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ NR) -
Ниш, годишњица НАТО агресије (фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ NR)

Изасланик предсједника Србије Александра Вучића, потпредсједник Владе Србије и министар одбране Милош Вучевић изјавио је данас да је, према његовом мишљењу, највеће достигнуће Србије "то што смо престали да ћутимо о неправди која нам је нанијета НАТО бомбардовањем".

На откривању и освећењу Спомен-плоча Новим косовским јунацима поводом 25. годишњице НАТО агресије у Нишу, Вучевић је рекао да је прошло 25 година од НАТО бомбардовања, а да још исправљају неправде према онима који су дали све што су имали за нашу слободу.

Годишшњица НАТО агресије (Фото:  TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ NR)

- Предуго се овдје ћутало, ваљда у жељи да наше жртве и њихови подвизи, наши подвизи, не увреде агресора, да се њихова помрачена савјест не узнемири. Прије нешто више од деценије коначно смо престали да ћутимо. Вјерујем да је то можда и највеће достигнуће које је Србија урадила у посљедњој деценији. Предвођена тада премијером, данас предсједником Александром Вучићем, заједно са руководством Републике Србије и нашом светом Српском црквом, одајемо и одаваћемо пошту нашој херојској војсци и полицији, и добровољцима, и невиним цивилним жртвама, свим нашим страдалим припадницима - поручио је Вучевић.

Откривању Спомен-плоче НАТО косовским јунацима, страдалим браниоцима Отаџбине у периоду од 1998. до 2003. године, присуствовали су владика нишки Арсеније, министри у Влади Србије, припадници Војске Србије, чланови породица и потомци страдалих војника и полицајаца и други.

Подсјећамо, поводом Дана сјећања на жртве НАТО агресије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Никола Селаковић положио је, у име Владе Републике Србије, вијенац код Споменика дјеци страдалој у НАТО агресији.