latinica  ћирилица
26/03/2024 |  09:51 ⇒ 12:30 | Аутор: dnevni avaz

Кристијан Шмит поново о наметању измјена Изборног закона

Кристијан Шмит поново је коментарисао могућност наметања Изборног закона, рекавши да ће наметнути измјене када исцури вријеме
Кристијан Шмит (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/bs) -
Кристијан Шмит (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/bs)

- Домаћи политичари су обећали, још 12. јуна 2022. године, током састанка с предсједником Европског савјета Шарлом Мишелом, да ће грађанима омогућити фер и праведне изборе. Нажалост, до данас то нису учинили. Пуно су разговарали о томе, али резултата није било, тако да сам крајем децембра прошле године најавио да ћу употријебити "бонска овлашћења" ако се не договоре. Договор није постигнут, а вријеме им цури. Грађани желе да виде да им се глас рачуна, а, ако не буде договора, предузећемо мјере - рекао је Шмит за Дневни аваз.

Шмит је коментарисао и изјаву предсједника Републике Српске Милорада Додика који је рекао да неће прихватити никакво наметање у вези с питањем Изборног закона.

- Мислим да људи који живе у Бањалуци имају исте жеље као и људи који живе у Мостару. Они желе да се њихов глас призна. То што Додик говори како он неће прихватити одлуку о техничким измјенама Изборног закона, је ли то значи да он хоће да покраде изборе? Додику бих препоручио да се мало опусти, да сједне с представницима других политичких странака и да договоре закон који су обећали Европској унији прије скоро двије године - навео је Шмит.