latinica  ћирилица
27/03/2024 |  22:01 ⇒ 22:45 | Аутор: РТРС

Стевандић: Очекујем консензус - озбиљан народ размишља унапријед (ВИДЕО)

Сутра ће бити одржана посебна сједница Народне скупштине Републике Српске. На дневном реду је једина тачка: Разматрање актуелне безбједносне и политичке ситуације у свијету и њеног утицаја на Републику Српску. Ову тачку предложили су предсједник Републике, предсједник Народне скупштине, премијер и српски члан Предсједништва БиХ.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Предсједник Парламента Српске Ненад Стевандић нада се да ће се сутра успоставити нека врста консензуса, који неће бити у вези са односом власти и опозиције и њиховим међусобним разликама, него са политичким тренутком када би требало да се заштити Република Српска.

Не смијемо да потцијенимо могућност терористичких аката у БиХ, рекао је Стевандић у емисији Телеринг.

Додаје да озбиљан народ размишља унапријед.

- Ми ћемо донијети политички став да се зна да ни један Србин није био терориста ни на челу неког покрета. То мора јасно да презентујемо. Али да се бранимо од тероризма. Тероризам се дешава када су испоштована три фактора. Прво мржња - то ми у БиХ имамо, друго - доступност мете и треће - да имате оружје или новац. Све те три ствари у БиХ већ постоје. Ако оне постоје треба да објаснимо грађанима - изјавио је Стевандић.