latinica  ћирилица
29/03/2024 |  17:47 ⇒ 17:48 | Аутор: СРНА

Хрватска: Ухапшен мушкарац који је држао и злостављао два вука и 67 паса

Сплитска полиција ухапсила је и у притвор спровела мушкарца /64/ са подручја Стобреча кога сумњиче за мучења паса и вукова, те за уништавање заштићених природних вриједности.
Хапшења - Фото: СРНА
ХапшењаФото: СРНА

Приведени 64-годишњак ухапшен је јуче, а у случај се укључила и ветеринарска инспекција Државног инспектората која обавља инспекцијску контролу и предузима мјере из своје надлежности.​

Обављеним увиђајем ветеринарска инспекција је утврдила да се на локацији у Сплиту налази укупно 69 животиња - 61 одрасли пас, шест штенаца и два вука. У току је поступак збрињавања пронађених животиња и даљње предузимање мјера у складу са законским прописима, кажу у полицији.

Полиција наводи да је у склопу криминалистичког истраживања на основу налога суда обављена претрага стана, возила и простора​, а о догађају је обавијештено и Министарство пољопривреде​.

Спроведеним криминалистичким истраживањем ​полиција је утврдила постојање основане сумње да је 64-годишњак на подручју града Сплита противно Закон​у о заштити природе имао два вука, мужјака и женку који су строго заштићена врста, пише "Јутарњи лист".

Од неутврђеног датума до 27. марта он је држао и укупно 67 паса различитих раса, које је занемаривао, ограничавао им кретање, узроковао бол, патњу и повреде.

Након завршеног истраживања уз кривичну пријаву 64-годишњак је предат притворском надзорнику.