latinica  ћирилица
01/04/2024 |  11:24 | Аутор: СРНА

Гогановић поручио Звиздићу: НАТО неће распоређивати своје војнике у БиХ

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић поручио је да НАТО неће распоређивати своје војнике у БиХ, а посебно не у Брчко дистрикту.
Александар Гогановић - Фото: СРНА
Александар ГогановићФото: СРНА

Реагујући на изјаву замјеника предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине Дениса Звиздић у којој позива на распоређивање НАТО војника у Брчко дистрикту, као и на већу присустност снага ЕУФОР-а због, како је рекао, "ратнохушкачких изјава" предсједника Републике Српске Милорада Додика, Гогановић је у изјави за Срну подсјетио Звиздића да једини ЕУФОР има мандат да оцјењује безбједносну ситуацију у БиХ, те да је на недавном састанку у Министарству одбране, командат ЕУФОР-а поновио да не постоје безбједносни изазови већег степена.

Денис Звиздић оваквим изјавама, нажалост, само шири страх и панику међу грађане БиХ, а посебно Брчко дистрикта што је законом забрањено. Политичари би требало да се суздрже оцјењивања безбједносне ситуације у БиХ и тај посао да препусте надлежним органима, првенствено ЕУФОР-у - истакао је Гогановић.