latinica  ћирилица
01/04/2024 |  15:45 ⇒ 18:09 | Аутор: СРНА

Рафтинг има велики значај за развој туризма Српске

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић истакао је да је рафтинг спортска, рекреативна и туристичка активност, која учесницима омогућава упознавање са природом и културом дестинације у којој се налазе, те је веома важан за развој туризма.
Рафтинг на Тари - Фото: СРНА
Рафтинг на ТариФото: СРНА

Шулић је са пружаоцима туристичких услуга рафтинга у Републици Српској разговарао данас у Бањалуци о развоју ове области туризма, посебно са аспекта борбе против сиве зоне, али и о безбједности туриста који користе услуге рафтинга, саопштено је из ресорног министарства.

- Рафтинг понуда на нашим ријекама Тари и Врбасу сваке године привлачи све већи број домаћих и страних туриста, а предстојеће Свјетско првенство у рафтингу које ће се одржати на ријеци Врбас нас такође обавезује да спремно дочекамо љетну туристичку сезону - рекао је Шулић.

Он је навео да је с циљем наставка унапређења рафтинга потребно да се координишу активности између надлежног министарства, надлежних инспекција, пружалаца туристичких услуга рафтинга и Пореске управе.

Састанку су присуствовали и помоћник министра за ресор туризма и угоститељства Предраг Тешић, те представници Републичке управе за инспекцијске послове, Пореске управе Републике Српске, Привредне коморе Српске, републичке Туристичке организације и локалних туристичких организација Бањалуке и Фоче.