latinica  ћирилица
02/04/2024 |  13:37 | Аутор: sputniknews.com

Путин: Рука Русије ће стићи до свих наручилаца терористичког напада у "Крокусу"

Рука Русије ће стићи до свих који су наручили и извукли корист из терористичког напада у "Крокус сити холу" у Москви, изјавио је председник Русије Владимир Путин.
Владимир Путин (фото:EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT) -
Владимир Путин (фото:EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT)

- Нама је важно да утврдимо не само директне извршиоце, него и све карике, криминалне ланце оних који су имали корист од тог злочина. Сигурно ћемо доћи до њих - рекао је руски лидер на проширеном састанку колегијума Министарства унутрашњих послова.

Русија је платила веома високу цену за терористички напад у "Крокус сити холу", а анализа стања рада органа безбједности мора бити крајње објективна и професионална, истакао је Путин.

- Важно је, прије свега, да се безбједност подигне на нови ниво - осигурање реда, спортских објеката, транспорта и тржних и забавних центара, школа, болница, универзитета, позоришта и тако даље - рекао је руски лидер.

Он је истовремено поручио да не треба допустити да недавни трагични догађаји у "Крокус сити холу" испровоцирају пораст ксенофобије и исламофобије.

Путин је такође позвао Министарство унутрашњих послова да обрати пажњу на акције за неутрализацију организованог криминала.

- Имајући у виду да такве групе, а понекад је ријеч о правим криминалним синдикатима, често имају прекогранични карактер и да дјелују руку под руку са страним обавјештајним службама, емисарима међународних радикалних екстремистичких структура - рекао је руски лидер.