latinica  ћирилица
02/04/2024 |  13:44 ⇒ 16:02 | Аутор: СРНА

Бечка полиција: Истрага у случају Данке Илић у пуном јеку

Бечка полиција саопштила је да је истрага у случају нестале двогодишње Данке Илић из Бора, а у вези са видео-снимком на којем се, како се сумња, види дјевојчица са двије румунске држављанке у Бечу од недјеље у пуном јеку.
Аустријска полиција (Фото: EPA/CHRISTIAN BRUNA) -
Аустријска полиција (Фото: EPA/CHRISTIAN BRUNA)

- Покрајинска криминалистичка служба провјерава да ли је ријеч о несталој двогодишњакињи из Србије. Различите опције се испитују, користе се и техничка помагала. Детаље о истрази тренутно не можемо да износимо у јавност - наводи полиција.

Бечка полиција додаје да су српске власти упутиле захтјев за истрагом, да је свједок саслушан, а видео који је направио преузет на анализу.

- Тачне околности, посебно да ли се стварно ради о несталој дјевојчици, предмет су истраге. Тренутно нема више информација. Чим будемо имали нових информација, ми ћемо их саопштити - наводи бечка полиција.

У саопштењу за "Косово онлајн" подсјећа се да је држављанин Србије, који живи у Бечу 30. марта око 20.00 часова у центру Беча видио дјевојчицу која личи на несталу Данку Илић у пратњи двије жене, које је и снимио на једној станици.