latinica  ћирилица
02/04/2024 |  13:50 | Аутор: СРНА

У петак почиње "Дучићев дан"

Културна манифестација "Дучићев дан", посвећена великом српском пјеснику Јовану Дучићу, почеће у петак, 5. априла у Требињу, научним скупом "Поезија и поетичка мисао Новице Тадића".
Јован Дучић -
Јован Дучић

Организатори су најавили да ће научни скуп бити одржан у Великој сали Скупштине града Требиња, а истог дана од 18.30 часова биће уприличен и догађај "Још двије, три ријечи о језику, роде", односно промоција књиге "Завет и Мегалополис" професора Слободана Владушића.

Програм матураната требињске Гимназије "Јован Дучић" и ученика Музичке школе Требиње под називом "Дучићу с љубављу" биће одржан уочи Благовијести, 6. априла, на Тргу пјесника у Требињу од 9.30 часова, а након тога ће бити настављен научни скуп у Великој сали Скупштине града од 10.30 часова.

Тог дана од 18.00 часова биће промовисан зборник о Лази Костићу, настао на прошлогодишњем скупу, као и изложба "Никола Тесла - човјек из будућности".

У недјељу, 7. априла, на дан упокојења Јована Дучића, у Херцеговачкој Грачаници биће служени литургија и помен познатом пјеснику.