latinica  ћирилица
02/04/2024 |  15:22 ⇒ 17:24 | Аутор: РТРС

Вишковић: Подршка компанији из Београда за улагање у Сребреници

Премијер Републике Српске Радован Вишковић истакао је данас да је Влада спремна да пружи сву расположиву подршку компанији Малбекс из Београда која је заинтересована за покретање производње помфрита у фабрици Сребреничанка.
Састанак у Бањалуци - Фото: Уступљена фотографија
Састанак у БањалуциФото: Уступљена фотографија

Вишковић је данас у Бањалуци разговарао са власником и директором компаније Малбекс из Београда Миланом Бјелићем и начелником општине Сребреница Младеном Грујичићем о могућностима инвестирања ове компаније на подручју Сребренице.

Премијер Републике Српске упознао је Бјелића о подстицајима које Влада даје инвеститорима у Српској, истакавши да Република има најстимулативније пореске стопе у окружењу, као и најповољнију цијену електричне енергије.

Бјелић је навео да је овом инвестицијом планирано отварање нових радних мјеста, откуп домаћег кромпира, те даље проширење капацитета фабрике Сребреничанка.

Он је упознао Вишковића о досадашњим успјешно реализованим пројектима ове фирме у Србији, Сјеверној Македонији, Црној Гори, Турској и другим земљама, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.