latinica  ћирилица
02/04/2024 |  16:34 ⇒ 18:53 | Аутор: РТРС

Додик о посјети Орбана Српској: Долази нам велики и прави пријатељ (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је мађарски премијер Виктор Орбан велики и прави пријатељ Републике Српске.
Додик и Орбан - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Додик и ОрбанФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Додик је подсјетио да Орбан долази у Српску у четвртак и да је ово друга посјета мађарског премијера Републици Српској за годину дана.

- Ми имамо веома конкретне пројекте и имамо конкретне разговоре о томе како сарађујемо и поштујемо лидерство које је Орбан показао. Он је један од најснажнијих европских лидера сада у оквиру Европске уније и то се показује на многим мјестима и то је нама част - рекао је Додик.

Он је истакао да је Орбан показао да може у веома комплексним односима да води Мађарску као земљу чланицу Европске уније и НАТО, да избјегне сукоб за свој народ и да се усмјери ка развоју.

Додик је рекао да ће Орбанова посјета Бањалуци бити прилика за анализу свега што је од сада урађено.

- Ми смо већ раније договорили да ћемо сваких шест мјесеци разговарати о томе шта је урађено. Програм у пољопривреди се показао као веома успјешан. Сада нас чека лакрдија у којој Нијемци забрањују пројекте, они још нису отказали ниједан пројекат, а најављивали су то прошле године. Њемачке компаније су остале у уговору, толико колико поштују савезну Владу - рекао је Додик.