latinica  ћирилица
02/04/2024 |  16:52 ⇒ 19:55 | Аутор: РТРС

Одржан састанак коалиције - потврђено јединство (ВИДЕО)

У Народној скупштини Републике Српске одржан је састанак странака владајуће коалиције на нивоу Републике Српске, гдје су коалициони партнери подржали политику коју спроводе Влада и Народна скупштина Републике Српске.
Састанак странака владајуће коалиције - Фото: РТРС
Састанак странака владајуће коалицијеФото: РТРС

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да ће Народна скупштина на наредној сједници усвојити извјештај Независне међународне комисија за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995 године, коју је формирала Влада Српске.

Додик, који је и лидер СНСД-а, рекао је да је на састанку разговарано о важним питањима везаним за Републику Српску и коалиционе односе, најавивши да ће домаћин сљедећег састанка бити предсједник Демоса Недељко Чубриловић.

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је данас да не постоји ниједна пукотина у односу коалиционих партнера у Српској и да Република Српска биљежи све више међународних контаката, објашњавајући своју позицију.

- Тиме ми објашњавамо и појачану нервозу и поукшај да нас престраше и онеспособе санкцијама, притисцима, пријетњама, судским процесима и свим што раде - рекао је он.

Владајућа коалиција је спремна за функционисање са великим степеном јединства и сигурно је да ћемо изборе припремити на најбољи могући начин како бисмо показали и долазали, да ова колаиција има и перспективу и снагу, рекао је Недељко Чубриловић, предсједник Демоса.

- Право је вријеме да се разговара о свим проблемима и данас смо усагласили ред корака који ће се одвијати у наредним периодима - додао је он.

Чврсто стојимо у одбрани политике актуелне власти Републике Српске, у начину да желимо да је заштитимо од сваког непринципијеног утицаја, посебно оног који долази од ОХР-а и Кристијана Шмита, као и дијела међународне заједнице која њега подржава, рекао је предсједник СП Петар Ђокић.

- Шаљемо јасну поруку грађанима, а то је да желимо стабилност Републике Српске, нормалан и стабилан рад свих њених институција и посветићемо посебну пажњу да ријешимо нека питања која постоје у раду коалиције - додао је он.

Република Српска ће у наредном периоду показати финансијску, политичку и функционалну стабилност, рекао је Дарко Бањац предсједник Народне партије Српске.

- Република Српска има право да спроводи локалне изборе, али да су још једном покушали дати шансу суманутим размишљањима да се крши Дејтонски споразум и да се под одређеним условима у Парламентарној скупштини субјекти договоре на нивоу државе заједнице - рекао је он.

Погледајте комплетну конференцију представника владајуће коалиције на линку испод: