latinica  ћирилица
02/04/2024 |  18:42 ⇒ 22:18 | Аутор: РТРС

"Одбранимо Српску": Дио међународне заједнице од почетка ради на разградњи Дејтона (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је дио међународне заједнице од почетка радио на разградњи Дејтонског споразума у циљ смањење улоге Републике Српске.
Трибина Покрета "Одбранимо Српску" - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Трибина Покрета "Одбранимо Српску"Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Додик, који је присуствовао трибини Покрета "Одбрана Српску", рекао је да у Републици Српској постоји организован и истрајан отпор покушајима разарања Републике.

- Америка није Мајкл Марфи, није пар њих, Америка су и други људи - рекао је Додик.

Он је истакао да је постојала добра сарадња са Трамповом администрацијом, као и са Бушовом, док су демократе, како је рекао, на лажима о Србима направили каријере.

- Намјерно нас стављају у позицију да се бранимо и да на тај начин губимо вријеме. Најбоље би било да се бавимо развојним питањима и да имамо отворене платформе - рекао је Додик, додајући да покушавају да нанесу што веће губитке Српској, али да она и поред тога има највећи број пријатеља који и говоре да то јесу.

Предсједник Српске је нагласио да Срби нису заинтересовани да трајно живе у БиХ и да ће једног дана услиједити миран разлаз.

- Ми као Срби нисмо заинтересовани за БиХ да у њој трајно живимо. Наша политика је да се мирно разиђемо и једног дана ћемо се стварно мирно разићи - рекао је Додик.

Он је истакао да је веома важно да се оствари директан контакт са грађанима и да се прича о ономе шта их интересује.

- И нама се пружа платформа да предочимо оно шта мислимо да је најважније и како ћемо се кретати у будућности. Људи су веома заинтересовани за политичко кретање, за политичке односе. Ово показује и да су људи заинтересовани за Републику Српску - рекао је Додик.

Предсједник Српске захвалио је грађанима на присуству овој трибини, истичући да је веома важно предочити им виђење тренутне ситуације.

Додик је у обраћању истакао да Републику Српску нико не може да сруши, поручивши грађанима да не треба да се плаше јер рата неће бити.

- Због тога што смо стабилни и покушавају да нас руше, али им то неће успјети. Ми ратовати нећемо, али ћемо сачувати Републику Српску и направити је независном државом - рекао је он.
Додик је нагласио да је човјек мира и да ће сачувати мир у Републици Српској, али и њу и њену стабилност.

- Никоме нећемо дати нашу имовину - поручио је Додик.

Предсједник Покрета "Одбрана Српске" Дарко Матијашевић рекао је да је Република Српска заиста угрожена, као и да за тренутно стање постоји забринутост што показује велики одзиви трибинама.

Он је истакао да је и челична воља, слога, јединство да институције и предсједник Српске на миран и демократски начин заштите Српску.

Трибини "Одбранимо Српску" присуствовали су и замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац, министри у Влади Републике Српске, као и народни посланици.

Присутни су били и официри, ратни команданти, борци и њихови потомци, те велики број грађана.