latinica  ћирилица
02/04/2024 |  21:51 ⇒ 21:53 | Аутор: ТАНЈУГ

Иванишевић: Зимоњић је перфектан тренер за Ђоковића

Хрватски тениски тренер Горан Иванишевић изјавио је да је Ненад Зимоњић перфектан избор за новог тренера најбољег тенисера свијета Новака Ђоковића.
Ђоковић и Иванишевић (Фото: EPA-EFE/JAMES ROSS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT) -
Ђоковић и Иванишевић (Фото: EPA-EFE/JAMES ROSS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT)

Ђоковић је прошле недјеље објавио крај сарадње са Иванишевићем, а према незваничним информацијама, бар на неко вријеме, у његовом боксу могао би да сједи Зимоњић.

- Не знам још колико ће Новак играти, то зависи од њега, али мислим да је сада са њим перфектна особа у овом тренутку, то је Зимоњић. Он је мој велики пријатељ, много смо тога прошли, он је велики тениски зналац. Ипак, оно што је најважније у цијелој тој причи јесте да познаје Новака - изјавио је Иванишевић за Спортклуб и додао да је Зимоњић прави човјек за новог тренера Ђоковића.

- Не треба Новаку сада неки нови тренер, док га прво упозна, Новак би послије десет дана "полудио", а тај тренер би се питао шта се догађа. Моја теорија је Балканац може свакога да тренира, али Балканца може само особа с ових простора. Марјан Вајда је Словак, али ту смо близу, док је Борис јако добро с њим функционисао, пошто је тениски врло интелигентна особа. Много му је помогао. Причали смо и прије него што сам сазнао да га је Новак позвао, мислим да је Зимоњић перфектан за Новака. Може му помоћи и тениски, Новак све зна, али можда ће му исту ствар рећи на другачији начин, други приступ, што ће бити освјежење за Новака - закључио је Иванишевић.