latinica  ћирилица
03/04/2024 |  12:41 ⇒ 18:49 | Аутор: РТРС

Јуниори Игокее у великом стилу кренули у одбрану пехара Лиге шампиона

Јуниори Игокее савладали су убједљиво грчки АЕК (90:55) на завршном турниру Лиге шампиона који се игра у Дебрецину.
Јуниори Игокее кренули побједом - Фото: Уступљена фотографија
Јуниори Игокее кренули побједомФото: Уступљена фотографија

По четвртинама је било: 26:16, 26:8, 20:18, 18:13.  

Тим из Александровца брани пехар освојен прошле године у Бруси, а како се кренули у првом колу овогодишњег издања, могу се очекивати и те како добре вијести из Мађарске.

Изабраници тренера Бориса Јанковића од старта меча наметнули су јак темпо, повећавајући предност на свом конту. Већ након првих десет минута Игоси су имали +10, а разлика до одмора порасла је на великих +28 (52:24).

Лука Јовичић убацио је 13 поена, а Андреј Вулета је додао 12, док је Андреј Аћимовић уписао 11 скокова. Прво име код Грка био је Калидис са 14 поена.

Игокеа се налази у групи Б са АЕК-ом и чешким Нимбурком, који је такође савладао Грке (110:85), па је сада јасно да ће се борба за прво мјесто водити између Игокее и Нимбурка, а тај дуел на распореду је сутра од 11.00 часова.

За разлику од прошле године када је Турској било 10 екипа подјељених у двије групе са по пет састава, у Дебрецину имају четири групе са по три екипе, а само побједници иду у полуфинале.

У групи А су Ритас, Тенерифе, Промитеас, Дебрецин, у групи Ц Тофаш, Лудвигзбург, Опава и у групи Д Хапоел Јерусалим, Галатасарај и Олденбург.

Комплетан снимак утакмице Игокеа - АЕК можете погледати на званичној страници ФИБА Лиге шампиона.