latinica  ћирилица
03/04/2024 |  16:26 | Аутор: РТРС

Рукометни савез Републике Српске: Крећу припреме за учешће на Играма БРИКС-а

Мушка и женска репрезентација Републике Српске такмичиће се у рукомету на пијеску на Играма БРИКС-а које ће бити одржано у руском Казању.
Представници Рукометног савеза Републике Српске - Фото: РТРС
Представници Рукометног савеза Републике СрпскеФото: РТРС

Наша експедиција пут Русије одлази 10. јуна док је повратак предвиђен за 25. јун. Предсједник Рукометног савеза Републике Српске Маринко Умичевић рекао је како се нада да ће наше селекције на достајанствен начин репрезентовати Републику Српску на овом престижном такмичењу.

- Мушку репрезентацију предводиће селектор Данијел Божић и његов помоћник Горан Тркуља, а женску Салих Пала и Марија Шеховац док је координатор Небојша Старчевић. Сви они имају моју максималну подршку и убијеђен сам да ће овај припремни период обавити на најбољи могући начин, док ће Савез обезбиједити потребне услове. Такође сам сигуран да у Русији нећемо разочарати, те да ћемо бити истински амбасадори Републике Српске - рекао је Умичевић.

Предсједник Рукометног савеза Републике Српске истакао је да су Игре БИКС-а велико такмичење на којем ће наступити 3.000 такмичара.

- Осим тога, у Казању ће бити присутни и бројни политичари, руски предсједник Владимир Путин, кинески Си Ђинпинг, предсједник Републике Српске Милорад Додик и многи други. Ово је још једна потврда да се ради о итекако значајној спортској манифестацији и ово ће бити прилика да стекнемо нова пријатељства. Идемо са заставом Републике Српске и нема сумње да ћемо за одлазак у Русију имати подршку наших институција - навео је Умичевић.

Селектор мушке репрезентације Републике Српске Данијел Божић захвалио се на указаном повјерењу.

- Хвала Рукометном савезу и предсједнику Маринку Умичевићу и све ћу учинити како би оправдао ово повјерење. Направићемо план за припреме и вјерујем да ћемо спремно дочекати наступ у Казању и вјерујем да ћемо освјетлати образ нашег рукомета, савеза и Републике Српске - нагласио је Божић.

Сличног мишљења је и Марија Шеховац, која је помоћник селектору женске репрезентације Републике Српске Салиху Пали.

- Драго ми је што ће наша репрезентација играти на једном овако великом такмичењу. Убијеђена сам да ћемо у Казању испунити очекивања како савеза исто тако и нашег предсједника Маринка Умичевића - истакла је Марија Шеховац.

Координатор Небојша Старчевић нагласио је како су Русија и Бразил у самом врху када је ријеч о рукомету на пијеску.

- Можда не можемо њима парирати, али сам сигуран да можемо осталим репрезентацијама. Искрено се надамо да ћемо послије учешћа на Играма БРИКС-а успјети да у љетном периоду формирамо Лигу Републике Српске у рукомету на пијеску што би за нас била велика ствар - саопшито је Старчевић.