latinica  ћирилица
03/04/2024 |  20:16 ⇒ 04/04/2024 | 06:53 | Аутор: РТРС

Каран уочи Дана полиције: Стање безбједности у Српској задовољавајуће и повољно (ВИДЕО)

Уочи Дана полиције Републике Српске, министар унутрашњих послова Синиша Каран, стање у Српској, са аспекта безбједности, оцијенио је за наш Дневник плус, задовољавајућим и повољним, што је, каже благодат у овим тешким изазовним временима у цијелом свијету.
Синиша Каран - Фото: РТРС
Синиша КаранФото: РТРС

То, наглашава, потврђују статистички подаци према којима полиција успјешно одговара свим безбједносним изазовима али и осјећај грађана да имају повјерење у своју полицију.

- Успјешни смо, у основној уставној функцији, а то је чување уставног поретка Српске - наводи Каран.

Како Каран наводи, у Министарству унутрашњих послова резултати иду паралелно са степеном улагања у МУП-у.

- Ми смо велики орган, морамо да пратимо. Криминалитет не смије ићи испред нас, ми морамо барем под руку с њим са аспекта опремљености или корак брже. Један од тих сегмената је посебно високо-технолошки криминалитет. Морамо створити и друге претпоставке - наводи Каран.

Додаје да је посљедњих неколико година готово 180 милиона марака уложено у МУП.

- Опремање наших посебних јединица, наших хеликоптерске јединице, набавка хеликоптера, посебних возила Вихора и Деспота. Урадили смо Центар за обуку, велики тренинг центар који је омогућио да формирамо Средњу школу унутрашњих послова, улажемо у објекте, градимо полицијске управе, занављамо велики број полицијских станица. Посебан сегмент су опрема и оружје за све редовне снаге, посебно балистичка опрема за наше жандармеријске снаге - додаје Каран.