latinica  ћирилица
04/04/2024 |  09:25 ⇒ 09:26 | Аутор: ТАНЈУГ

Евролига: Партизан гостују вечерас Алби из Берлина

Кошаркаши Партизана гостују вечерас од 20.30 Алби из Берлина у 33. колу Евролиге са жељом да остваре тријумф и остану у игри за пласман у плеј-ин.
Партизан - Алба, архив (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Партизан - Алба, архив (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Партизан је тренутно на 13. позицији са скором 14-18, док је Алба посљедња са учинком 5-27.

- Када причамо о Алби, неколико ствари је битно у игри. Под број један је да зависе много од њихове транзиционе игре и да су ту најопаснији. Треба да водимо рачуна да то зауставимо, да контролишемо напад, да не дозволимо добре проценте шута, прије свега за два поена. Други је да су они ти који воле да мијењају одбрану, поготово када центар Кумађе уђе у игру. Да играју зонску одбрану и зонски пресинг - истакао је тренер Партизана Жељко Обрадовић.

Искусни стратег констатује да нико у екипи не размишља на ком мјесту на табели је Алба.

- То је евролигашки тим који је у прошлом колу против Ефеса одиграо изванредно, тако да знамо да посједују квалитет и да могу да одиграју на високом нивоу. Нема везе утакмица са Олимпијакосом, што се тиче морала. Ми смо послије одиграли јако важну утакмицу у Подгорици у АБА лиги, коју смо успјели да добијемо. Нема враћања на оно што је иза нас, гледамо само у напријед. Знамо да многи тимови имају своју шансу, наша срећа је што углавном зависимо од нас самих, према томе треба добро да се припремимо и ту утакмицу са Албом одиграмо на најбољи могући начин - закључио је Обрадовић.