latinica  ћирилица
05/04/2024 |  07:23 ⇒ 11:58 | Аутор: ТАНЈУГ

Јака сњежна олуја погодила сјевероисток САД, више погинулих и повријеђених (ВИДЕО)

Неколико особа је погинуло и повријеђено у одвојеним инцидентима у Њујорку, Пенсилванији и Њу Хемпширу, када је олуја праћена јаком кишом и сњежним падавинама погодила сјевероисток САД.
Њујорк, архив (Фото: EPA-EFE/JUSTIN LANE) -
Њујорк, архив (Фото: EPA-EFE/JUSTIN LANE)

Снажан ветар и обилне падавине рушиле су дрвеће и далеководе, а у једном тренутку је скоро 700.000 домова и предузећа остало без струје, преноси АП.

Највише корисника остало је без струје у Мејну и Њу Хемпширу, а локални званичници рекли су да је до оштећења и рушења далековода дошло због јаког, мокрог снијега.

Жена је погинула када је у сриједу дрво, које је ишчупао ветар јачине до 80 км/х, пало на њен аутомобил у предграђу Њујорка, а друга жена је преминула у четвртак, у пожару у Њу Хемпширу, након експлозије гаса у кући, до које је, како се вјерује, дошло када је на кућу пало дрво због невремена.

Њена кћерка је том приликом повријеђена и она је хоспитализована, саопштиле су власти, а преноси ЦБС њуз.

Још двије особе погинуле су у сриједу у Пенсилванији када се дрвеће срушило од јаког вјетра.

Раније је у Оклахоми погинула и жена која се за вријеме јаке кише скривала унутар одводне цијеви, као и жена у предграђу Филаделфије на чији је ауто пало дрво које је оборио вјетар и још једна особа која је учествовала у саобраћајној несрећи у Кентакију, наводи АП.

Десетине летова у овом региону је отказано или одложено, а многе школе и јавне установе су затворене у сјеверним областима САД.