latinica  ћирилица
05/04/2024 |  10:31 ⇒ 10:53 | Аутор: РТРС

Унаприједити привредну и економску сарадњу Српске и Мађарске (ФОТО/ВИДЕО)

Унапређење привредне и економске сарадње Републике Српске и Мађарске била је тема разговора у Бањалуци српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић и министра за научнотехнолошки развој и високо образовање Српске Жељка Будимира са министром иностраних послова и трговине Мађарске Петером Сијартом.
Цвијановић и Сијарто у Бањалуци - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Цвијановић и Сијарто у БањалуциФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

На састанку је разговарано о правцима реализације пројеката из области пољопривреде, енергетике, финансија и других подручја, а све у интересу повећања мађарских инвестиција у Републику Српску, објављено је на Икс налогу Министарства за научнотехнолошки развој и високо образовање Српске.

- Односи Мађарске и Републике Српске су одлични и пријатељски, а наша сарадња успјешна и веома садржајна. Чврсто смо опредијељени да даље развијамо наше везе, како у домену привреде, тако и у свим другим областима које су од заједничког интереса. Захвалност Влади Мађарске на конкретној и значајној подршци нашим пољопривредницима, као и на спремности да заједнички реализујемо многе друге важне пројекте у Републици Српској - наводи Цвијановић.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Делегација Владе Мађарске, коју предводи премијер Виктор Орбан, борави у посјети у Бањалуци.