latinica  ћирилица
06/04/2024 |  12:34 ⇒ 12:37 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Бећировићева србофобија испод свих цивилизацијских вриједности

Српски члан Предсједништва БиХ, Жељка Цвијановић истакла је да је србофобија члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића испод свих цивилизацијских вриједности, а не, како он то подмеће, изјаве предсједника Србије Александра Вучића.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

Бећировића очигледно боли истина, па би и предсједнику Србије и званичницима Републике Српске, а вјерујем и свим Србима најрадије ставио траку преко уста и ускратио право да говоре, а и да мисле. Лицемјерно је држати слово о цивилизацијским вриједностима из града из којег је протјерано 150 хиљада Срба - наводи Цвијановић.

Додаје, да су у истом том Сарајеву 90-их укинути чак и називи многих улица које су носиле имена народних хероја и заслужних антифашиста, и то само зато што су били Срби.

- Истовремено, улице су називане по озлоглашеним нацистичким сарадницима, антисемитима и Хитлеровим симпатизерима, по којима и данас носе име. Умјесто да 6. априла говори о оваквим антицивилизацијским тековинама у сопственом дворишту, Бећировић напада предсједника Србије, у нади да ће тако нарасти у очима бошњачке јавности - додаје Цвијановић.