latinica  ћирилица
06/04/2024 |  15:00 ⇒ 17:42 | Аутор: РТРС

Додик: Посјета делегације Мађарске и Економски форум додатно учврстили наше односе (ВИДЕО)

Сарадња Мађарске и Српске је дугорочно усмјерена на реализацију што више привредних пројеката, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Посјета делегације Мађарске и Економски форум додатно су учврстили наше односе - написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Додик je изјавио да је посјета премијера Орбана доказ да је Република Српска схваћена и прихваћена, као и да је сам Орбан јуче говорио о томе како постоје људи који подржавају статус Републике Српске, али не смију то наглас да кажу.

- И то је добар корак. Знам конфигурацију тих људи који су спремни да по Западној Европи говоре у кулоарима, али нису спремни да се јавно заложе, јер рачунају да залагати се за правичну ствар овдје, а то је позиција Република Српске, може да им угрози комодитет. То не замјерам - нагласио је Додик.

Подсјећамо, мађарски премијер Виктор Орбан предводио је јуче делегацију Владе Мађарске и привредника током посјете Републици Српској.

Орбан је од предсједника Републике Српске Милорада Додика примио највише одликовање Српске - Орден Републике Српске на огрлици, који му је додијељен поводом Дана Републике - 9. јануара.