latinica  ћирилица
06/04/2024 |  15:58 | Аутор: СРНА

Бореновић: Рат у главама бошњачких политичких елита није завршен

Шеф Мисије БиХ при УН Златко Лагумџија, приједлогом резолуције о Сребреници Генералној скупштини УН, показао да рат у главама бошњачких политичких елита није завршен ни након скоро 30 година, те да су увијек спремни да БиХ враћају у прошлост и подривају њену крхку стабилност, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.
Бранислав Бореновић - Фото: РТРС
Бранислав БореновићФото: РТРС

Наводи да је Лагумџија самосталним дјеловањем показао да не поштује основни принцип функционисања БиХ, а то је договор, те самим тим не поштује ни БиХ у чијем интересу наводно ради.

- Кажем наводно, јер је показао да он, иако му испред имена стоји да је БиХ дипломата, ради искључиво у интересу једног - бошњачког народа. Или мисли да ради, јер нико одговоран не би сматрао да ће још једна, потенцијално велика криза бити у било чијем интересу. Иза фасаде дипломате, очигледно је да се и даље крије политичар и то политичар лоших намјера - нагласио је Бореновић.

Он је изразио наду да ће писма која српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић пише шефовима мисија држава чланица УН, генералном секретару УН и предсједнику Генералне скупштине УН уродити плодом, саопштено је из ПДП-а.