latinica  ћирилица
06/04/2024 |  23:21 ⇒ 07/04/2024 | 07:34 | Аутор: РТРС

Вучић: У скорије вријеме мира неће бити; Безбједност Европе је већ угрожена

Трећег свјетског рата неће бити, али неће скоро бити мира у Украјини. Заправо биће само горе, каже предсједник Србије Александар Вучић.
Александар Вучић (Фото: Тanjug - SAVA RADOVANOVIĆ (STF)) -
Александар Вучић (Фото: Тanjug - SAVA RADOVANOVIĆ (STF))

- Неће бити мира у скорије вријеме. У Украјини ће бити горе. Мислим да ће Запад послати војску тамо. Они мисле да се Путин неће зауставити када пробије линије. Да ће да иде према Молдавији. То је страх оних на Западу. Нит су они глупи, нит су Руси глупи. Игра моћи. Ствари су просте. Наставиће се и биће горе. Безбједност Европе је већ угрожена. Питање је само кад и гдје ћете да се обрачунавате - истакао је Вучић.

Каже да, оно што је Макрон причао је сасвим рационално из његовог угла.

- Не кажем да ће то донијети добар резултат... Са друге стране, он је урадио нешто што је некада радио Черчил. Он је почео са 13-15 одсто подршке за ту одлуку, а сад је она на скоро 50%. Француска је највећа европска војна сила. Макрон се понаша као лидер такве силе. Друга је ствар што то нама не дјелује логично. Само ређајући чињенице, долазим до закључка да ће ситуација бити само гора. Надам се да сам погријешио, али плашим се да нисам. Макрон рачуна да ће сви доћи за њим - наводи Вучић.

Поручује да се Србија труди да избјегне учествовање у сукобима.

- Ми покушавамо да се сакријемо испод камена да нас нико не види, али сви нам дижу тај камен сваки дан. Мислио сам да нећемо издржати три мјесеца, а издржали смо двије године и два мјесеца - каже Вучић за Информер.