latinica  ћирилица
07/04/2024 |  08:24 ⇒ 08:25 | Аутор: СРНА

Стевандић: Срна израсла у угледну агенцију на понос Републике Српске

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић истакао је у честитики поводом 32 године постојања и успјешног рада и крсне славе Благовијести Новинске агенције Републике Српске да је СРНА стекла велико повјерење јавности и израсла у веома утицајну и угледну новинску агенцију на понос Српске.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Стевандић је упутио честитку вршиоцу дужности генералног директора Агенције Татјани Парађини и вршиоцу дужности главног и одговорног уредника Дуњи Пашалић.

- У име Народне скупштине Републике Српске и у своје име, Вама, уредницима, новинарима, фото-репортерима и свим запосленим упућујем искрену и срдачну честитку са жељом да и у будућности останете на путу истине, правде и професионалног извјештавања јавности о свим важним догађајима, чувајући позицију једног од најважнијих медија Републике Српске - навео је Стевандић.

Он је указао да је СРНА у протекле 32 године расла и развијала се са Републиком Српском, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

Стевандић је нагласио да је, од ратног периода у којем је настала до данас, СРНА провјереним и тачним информацијама, са снажном дописничком мрежом, била и остала свједок и хроничар свих важних политичких и друштвених догађаја од интереса јавности.

Он је додао да је Новинска агенција Републике Српске тиме дала огроман допринос успостављању и развоју савременог медијског и информативног система неопходног за унапређење демократских капацитета и јачање Републике Српске.

- Желим Вам још много успјеха у раду и да останете досљедни принципима непристрасног, правовременог и тачног информисања, поштујући и даље највише етичке и професионалне кодексе у раду, због чега сте стекли велико повјерење јавности и израсли у веома утицајну и угледну новинску агенцију на понос Републике Српске - навео је Стевандић.

Новинска агенција Републике Српске - СРНА прославиће данас крсну славу Благовијести и 32 године рада.