latinica  ћирилица
07/04/2024 |  11:24 ⇒ 14:16 | Аутор: РТРС

МУП Србије: Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке, претражује се Лазарева пећина

Припадници Министарства унутрашњих послова интензивно спроводе детаљну претрагу терена на територији града Бора у потрази за телом двогодишње Данке Илић, за чије се тешко убиство сумњиче С. Ј. (1974) и Д. Д. (1974), обојица из Бора, а који су ухапшени 4. априла ове године.
Полиција Србије - Фото: илустрација
Полиција СрбијеФото: илустрација

Више десетина припадника полиције Министарства унутрашњих послова, уз коришћење најсавременије опреме, тренутно претражује Лазареву пећину која се налази око три километара од села Злот, у ком живи осумњичени Д. Д., Лазарев кањон, као и целокупно подручје дуж Злотске реке у потрази за телом детета које је, како се сумња, он другог дана након извршеног кривичног дела преместио са депоније у околини Бањског Поља, саопштио је МУП.

Припадници Министарства унутрашњих послова спроводиће опсежну претрагу територије града Бора у циљу проналаска тела девојчице и утврђивања свих околности под којима је настрадала, наведено је у саопштењу.

Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта у Бањском пољу код Бора, а припадници МУП-а су у четвртак, након опсежне акције, детаљних провера свих трагова и информација, ухапсили Ј. С. и Д. Д., због сумње да су убили девојчицу.