latinica  ћирилица
08/04/2024 |  07:19 ⇒ 12:42 | Аутор: РТРС

Ћосић: Неће бити проблема у провођењу избора у Српској (ВИДЕО)

Предсједник Савеза општина и градова Републике Српске Љубиша Ћосић рекао је да неће бити проблема у провођењу избора у Српској и да је потребно само да изборни закон прође све фазе до усвајања у Народној скупштини.
Избори - Фото: РТРС
ИзбориФото: РТРС

Ћосић је за РТРС нагласио да Република Српска има све могућности да проведе изборе на својој територији, подсјећајући да су општинске и градске изборне комисије и до сада проводиле све активности у вези избора и потом изборни материјал достављали ЦИК-у БиХ, док би, према новом закону, достављали Републичкој изборној комисији.

Коментаришући позив Владе Републике Српске члановима градских и општинских изборних комисија да поднесу оставке, Ћосић је рекао да је овај позив логичан с обзиром на то да ће Српска донијети свој изборни закон и провести изборе и да би Савез општина и градова требало да сазове сједницу и верификује закључак Владе.

- Како би што прије ушли у примјену изборног закона Републике Српске, важно је да немамо дуализам - рекао је он, додајући да ће нови закон прописати избор чланова комисија.

Ћосић је навео да 64 локалне заједнице чине Савез општина и градова и да је овај савез обавезан да да мишљење на сваки закон који Влада предложи, па тако и изборни закон.