latinica  ћирилица
08/04/2024 |  07:46 ⇒ 08:37 | Аутор: СРНА

Од данас забрана за возила изнад пет тона преко моста на Каракају

На граничном прелазу Каракај, између БиХ и Србије, данас ступа на снагу забрана саобраћаја за возила масе изнад пет тона и трајаће до окончања реконструкције моста, саопштено је из Министарства комуникација и транспорта у Савјету министара.
ГП Каракај - Фото: СРНА
ГП КаракајФото: СРНА

Из Министарства су појаснили да су на основу извјештаја о техничком прегледу моста који се користи за потребе међународног граничног прелаза Каракај уочена оштећења носеће конструкције моста.

У вези са тим, додају, у Србији је урађен пројекат саобраћаја и саобраћајне сигнализације на путу у зони граничног прелаза Мали Зворник на основу којег је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије одобрило постављање саобраћајне сигнализације у складу са пројектом.

Министарство саобраћаја и веза Републике Српске донијело је рјешење о забрани саобраћаја за возила чија највећа дозвољена маса прелази пет тона на дионици магистралног пута Каракај три-граница БиХ и Србије /међудржавни мост преко ријеке Дрине/.

Саобраћај теретних возила изнад пет тона преусмјераваће се на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док ће се редовне линијске руте аутобуса преусмјеравати на гранични прелаз Шепак.