latinica  ћирилица
08/04/2024 |  08:30 ⇒ 08:33 | Аутор: РТС

Почиње турнир у Монте Карлу, Ђоковић почиње од другог кола

Почиње први мастерс турнир на шљаци у сезони. Двоструки освајач Монте Карла Новак Ђоковић је први носилац, а Андреј Рубљов бранилац титуле. Јаник Синер ће настојати да настави изузетан почетак године, док ће Карлос Алкараз други пут играти у Кнежевини Монако.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/RAY ACEVEDO) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/RAY ACEVEDO)

Ђоковић је 2015. освојио другу круну у Монте Карлу, а у посљедњих седам година није успио да прође даље од четвртфинала.

Српски тенисер ће у Кнежевини Монако тражити шансу да освоји прву титулу у сезони и трећу у каријери на првом мастерс турниру на шљаци.

Ђоковић је у досадашњем дијелу сезоне одиграо 11 мечева, остварио је осам тријумфа и три пораза.

На Аустралијан опену је поражен од Јаника Синера у полуфиналу, а на турниру у Индијан Велсу у трећој рунди га је елиминисао Лука Нарди, поред тога, на почетку године га је савладао Алекс де Минор у четвртфиналу Јунајтед купа.

Неубједљива игра Ђоковића и почетак године без трофеја довели су до тога да се српски тенисер растане са тренером Гораном Иванишевићем, пред почетак сезоне на шљаци.

Може се рећи да најбољи тенисер свијета свих времена послије дугог периода на неки од великих турнира не одлази као изразити фаворит.

Српски тенисер је пред почетак мастерса у Монте Карлу истакао да му очекивања од турнира нису велика, с обзиром на начин на који је играо ове године, али и резултати које је остварио у Монаку претходних сезона.

Ђоковић је у првом колу слободан, а у другом ће се састати са побједником у дуелу између Романа Сафјулина и Ђаумеа Мунара.

Остали српски представници на турниру

Душан Лајовић није успио да се пласира у главни жријеб Монте Карла, поражен је у првом колу квалификација од Александера Милера.

Миомир Кецмановић ће у првом колу играти против 135. играча на АТП листи Матеа Беретинија који је ове сезоне одиграо само један меч - против Ендија Мареја на турниру у Мајамију на коме је поражен.

Кецмановић је 50. играч свијета и фаворит у мечу против италијанског тенисера.

До сада су одиграли само један међусобни дуел, прошле године на Индијан Велсу, а српски играч је био бољи.

Ласло Ђере ће у првом колу играти против двоструког узастопног шампиона у Кнежевини Монако Стефаноса Циципаса.

Ђере и Циципас су до сада одиграли три меча, а српски тенисер ниједном није успио да савлада Грка.

Побједник тутнира у Монте Карлу добиће 1.000 поена и 919.075 долара.