latinica  ћирилица
08/04/2024 |  09:09 ⇒ 11:45 | Аутор: РТРС

Кошарац: Изборну вољу грађана проводиће институције Српске

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац рекао је да Република Српска има изборни суверенитет и да је њено уставно право да бира посланике Народне скупштине, делегате Вијећа народа, предсједника и потпредсједнике Српске, делегате Дома народа ПСБиХ, те скупштине градова, одборнике скупштина општина, градоначелнике и начелнике општина.
Сташа Кошарац - Фото: Уступљена фотографија
Сташа КошарацФото: Уступљена фотографија

Кошарац је нагласио да је израз изборног суверенитета Републике Српске и закључак Владе којим се позивају сви чланови органа за провођење избора из Српске да поднесу оставке.

- То је јасан и недвосмислен одговор на насртаје и тенденциозне намјере недобронамјерних странаца, првенствено мислећи на нелегитимног /Кристијана/ Шмита и амбасадора /САД у БиХ Мајкла/ Марфија, као и бошњачког политичког фактора - навео је Кошарац у објави на друштвеним мрежама.

Он је истакао да је таква политика антисрпска, антиуставна и антидјетонска, усмјерена против изборног, уставног и сваког другог капацитета Републике Српске.

- Одговорна политика предсједника Милорада Додика и институција Српске никада неће дозволити да изборну вољу грађана прекрајају појединци, које именује нелегитимни странац и структуре које воде политику против Српске - рекао је Кошарац.

Он је нагласио да ће изборну вољу грађана Српске проводити кредибилне институције и органи Републике Српске.

- Очекујем да ће сви чланови органа за провођење избора из Српске поступити по закључку Владе и поднијети оставке, потврђујући патриотски однос према Српској и слиједећи политику њених институција - навео је Кошарац.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)