latinica  ћирилица
08/04/2024 |  11:13 ⇒ 12:38 | Аутор: РТРС

МУП објавио конкурс за упис 150 средњошколаца у трећи разред

Министарство унутрашњих послова Републике Српске објавило је јавни конкурс за упис 150 ученика у трећи разред Средње школе унутрашњих послова, од којих 120 ученика мушког и 30 женског пола.
МУП Републике Српске - Фото: РТРС
МУП Републике СрпскеФото: РТРС

Право учешћа на конкурсу имају кандидати који имају завршена прва два разреда средње школе, при чему општи успјех у оба разреда треба да буде најмање добар и владање најмање врло добро.

Кандидати на дан затварања конкурса не могу бити старији од 18 година, саопштено је из МУП-а.

У саопштењу се наводи да кандидати треба да испуњавају и опште услове конкурса који се може пронаћи на интернет страници Министарства www.mup.vladars.rs, у дијелу "Полицијско образовање".

Рок за предају пријава на конкурс је 15 дана од дана објављивања, односно до 23. априла.

Средња школа унутрашњих послова основана је крајем марта прошле године са циљем дугорочног рјешења питања људских ресурса у МУП-у, наставка традиције средњошколског полицијског образовања и омогућавања наставка полицијског школовања на високошколским институцијама.

Током школовања у Средњој школи унутрашњих послова, која је смјештена у комплексу Центра за обуку у Залужанима, ученици ће имати обезбијеђен смјештај и исхрану у новом интернату.

По завршетку школовања, ученици стичу звање полицајац - техничар за полицијске послове.

Из МУП-а напомињу да ће са родитељима, старатељима изабраних кандидата, закључити посебан уговор о регулисању међусобних права и обавеза.

За све додатне информације кандидати се могу информисати посредством интернет странице МУП-а и телефона 051/330-801.