latinica  ћирилица
08/04/2024 |  11:33 ⇒ 14:16 | Аутор: СРНА

Потрага за тијелом дјевојчице се наставља, има довољно доказа за доношење пресуде

Досадашње претраге терена за тијелом двогодишње Данке Илић из Бора нису дале резултат, потрага се наставља, али су надлежни прикупили довољно доказа за оптужницу и да суд донесе пресуду, рекао је државни секретар у Министарству унутрашњих послова Србије Жељко Бркић.
МУП Србије (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs) -
МУП Србије (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs)

Бркић је истакао да је терен тежак и неприступачан, те додао да су Лазарево корито и Лазарева пећина предмет даље претраге на којем су ангажовани полицијски службеници различитих специјалности са различитом опремом и техничким средствима.

- Улажемо максималне напоре, надајући се и вјерујући да ћемо пронаћи тијело мале Данке - изјавио је Бркић за ТВ Пинки.

Иако осумњичени за убиство Данке Илић покушавају да избјегну одговорност, Бркић је рекао да то неће ометати надлежне органе да донесу пресуду, додајући да је до сада прикупљено довољно доказа на основу којих може да се заступа оптужница, те ће суд моћи да донесе одговарајућу пресуду, односно казну за овај монструозни злочин.

- Несумњиво је да је дијете са мјеста контакта са возилом унијето у возило - изјавио је Бркић, те додао да се возило кретало око 10 километара на час, оно је форензички обрађено и прикупљени су сви докази.

Бркић је понашање осумњичених, од којих је један детаљно описао како је убио дјевојчицу, док се други брани ћутањем, описао као је најмонструознији облик испољавања људског понашања.

- Код њих можете видјети одсуство емпатије и безобзирност, да чак и сада када је суочен са истином, осумњичени не жели да каже гдје је сакрио тијело Данке Илић. То дијете има право на достојанствено сахрањивање, да родитељи могу да му посјете гробно мјесто - нагласио је Бркић.

Када је ријеч о наводима медија да је брат једног од осумњичених за убиство Данке Илић умро од инфаркта, Бркић је рекао да је тијело преминулог упућено у Институт за судску медицину, гдје ће бити урађена обдукција, те да ће резултати налаза показати тачан узрок смрти.

Како су јавили медији, Срђан Јанковић и Дејан Драгијевић, ухапшени због сумње да су убили Данку Илић, саслушани су у петак увече, 5. априла, а јуче им је одређен притвор. Драгијевић је пред тужиоцем признао злочин, док се Јанковић бранио ћутањем.

Због сумње да су Дејану помогли да премјести тијело убијене дјевојчице, полиција је у међувремену ухапсила Радета и Далибора Драгијевића, оца и брата Дејана Драгијевића, који је јуче преминуо.