latinica  ћирилица
08/04/2024 |  13:04 ⇒ 13:05 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Будућност је у сарадњи и разумијевању са Бошњацима, не у сукобима

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су за Србију важни Бошњаци, али не тако што ће они да држе придике, посебно моралне, а "да се ми сакријемо у мишју рупу" и истакао да је будућност у сарадњи и у разумијевању једних друге, а не у сукобима.
Александар Вучић (Фото: Tanjug, MARKO ĐOKOVIĆ) -
Александар Вучић (Фото: Tanjug, MARKO ĐOKOVIĆ)

Он је то рекао новинарима у Паризу, на питање шта мисли о томе што су представници Бошњака у БиХ најавили Бошњачки сабор у априлу.

- Када су Србија и Српска најавиле Васкршњи сабор, петог и шестог маја и окупљање у Београду и Србији, они су рекли да је то нешто што не смије да се дозволи. Веома негативно су реаговали Бећировић и Конаковић и сви други. Сад су за 12. април покушали да закажу скуп свих Бошњака, а ја желим да кажем да ја поздрављам тај скуп. Био бих срећан када би се тај скуп одржао. Немам ништа против тога. Нека разговарају о чему год хоће. Нека ми дођу са тим шта је то што мисле да је Србија потребно још да изгради за Бошњаке. Који још пут, коју још болницу, дом здравља - рекао је Вучић.

Истакао је да је спреман и да помогне у организацији таквог скупа у Новом Пазару, на територији Србије или у Београду гдје има велики број Бошњака.

- Нека се окупе сви Бошњаци, нека разговарају, ја не видим у томе ништа лоше. Напротив, добро је да чују колико држава Србија помаже и Бошњацима у Србији, шта све чинимо за крајеве у којима они живе и немам никакав страх, никакву врсту бојазни. Можда је њихова политика мала политика фрустрације и комплекса у којима се плаше окупљања свих других. Желим им успјешан скуп и све што могу да помогнем и све што ми можемо да помогнемо као земља - рекао је Вучић.

Према његовим ријечима увијек смо спремни да им помогнемо, па чак и директно да им организујемо то.

- Нећемо ми да будемо присутни, али све што се организације тиче, трошкова организације, све смо спремни да подмиримо, платимо, али и да видимо шта је то што у будућности можемо да помогнемо - рекао је Вучић.