latinica  ћирилица
08/04/2024 |  13:09 ⇒ 13:10 | Аутор: СРНА

Столац: Изгурали четворицу младића с пута и претукли их

Десет непознатих особа изгурало је возилима четворицу младића из Стоца који су били у другом аутомобилу, те им нанијели повреде због којих су упућени у мостарске болнице, саопштило је Министарство унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона.
Столац - Фото: РТРС
СтолацФото: РТРС

Из полиције су навели да је десетак минута послије поноћи М.А. /20/ пријавио да је управљао возилом марке мерцедес када га је магистралном путу Мостар-Столац у задњи дио ударио аутомобил "голф пет" непознатих регистарских ознака.

Усљед удара, додају из полиције, мерцедес је стјеран с пута пред бивши дом, а иза голфа су стала још два возила, БМВ и пасат, из којих је изашло 10 особа, маскираних и са бејзбол палицама.

- Они су почели да лупају његовом возилу /младића који је пријавио/ на које бацају бакље, након чега насрћу на особе које су се скупа с њим налазиле у возилу, те их ударају палицама по тијелу. Након тога су се возилима удаљили у непознатом смјеру - наведено је у полицијском извјештају.

Полиција наводи да су у нападнутом возилу, поред возача, били Е.Г. /21/, Д.Б. /22/ и Ф.Б. /18/ и да су сва четворица задобила повреде и након указане помоћи упућени су у мостарске болнице.

Федерални министар расељених особа и избјеглица Нерин Диздар огласио се на друштвеним мрежама наводећи да је у Стоцу претучено четверо повратничке дјеце и истакао да реакција полиције и правосуђа мора бити одлучна.