latinica  ћирилица
08/04/2024 |  13:39 ⇒ 15:40 | Аутор: РТРС

Малишани из Лакташа и Бањалуке посјетили Центар за обуку у Залужанима (ФОТО)

Обиљежавање Дана полиције Републике Српске традиционално се завршава посјетом предшколских група Центру за обуку у Залужанима. Данас су у посјети били малишани из Лакташа и Бањалуке.
МУП - Дани отворених врата - Фото: Уступљена фотографија
МУП - Дани отворених вратаФото: Уступљена фотографија

Центар за обуку у Залужанима јединствен је комплекс у Српској. Један од циљева Центра је упознавања дјеце са радом полицијских службеника и стицање повјерења у рад полиције.

Начелница Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Републике Српске Мирна Миљановић рекла је да је циљ стварање и његовање повјерења дјеце према полицији, јер дјеца треба да знају да је полиција ту због њих.

- Ово је прилика да дјеца посјете Јединицу коњице и службене псе Жандармерије МУП-а Српске, Хеликоптерску јединицу Специјалне антитерористичке јединице, те да виде оклопна возила Деспот и Вихор - рекла је Миљановићева.

Педагог у Јавној установи "Центар за предшколско васпитање и образовање" Лакташи Слађана Кесић рекла је да Центар има веома добру сарадњу са МУП-ом и локалном Полицијском станицом.

- Дјеца су одушевљена посјетом Центру за обуку МУП-а Српске у Залужанима јер имају прилику да виде све оно што немају прилику да виде сваки дан - коње, службене псе и возила, а што је веома значајно за њихов раст и развој - истакла је Кесићева.

Центар за обуку у Залужанима данас је посјетило око 230 дјеце предшколских установа из Лакташа и Бањалуке. У наредних пет дана, колико ће трајати "Дани отворених врата", у Центру очекују посјету 650 дјеце школског и предшколског узраста.