latinica  ћирилица
08/04/2024 |  13:39 ⇒ 14:48 | Аутор: РТРС

Додик: Конаковић избрисао Бошњаке са мапе слободних народа

Милиони људи широм свиjета су кроз историју жртвовали себе борећи се за право гласа, за право да бирају оне који ће одлучивати о њиховим животима и судбинама, право да на власт доводе оне који ће слушати њихове жеље и смјењивати их ако изневјере очекивања. /Министар спољних послова БиХ и лидер Народа и правде/ Елмедин Конаковић је у једном трену то право укинуо бошњачком народу, рекао је данас предсједник Републике Српске Милорад додик.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Додик каже да је Конаковић ставом "вежи коња гдје ти ага каже", гдjе је ага-газда странац који се лажно представља, за трен ока избрисао Бошњаке са мапе слободних народа.

- Уз то, показао је да њима избори ничему и не служе, да су људи беспотребно гласали, јер они које су бирали ни о чему не одлучују. Можда је Дину, Нермину, Едину, Бакиру нормално да један странац ујутру, умјесто да попије кафу, мијења законе у БиХ - навео је Додик у објави на друштвеним мрежама.

Он је истакао да "можда могу да убиједе Бошњаке да је то демократија, али Република Српска такво понижење себи неће дозволити".

- Људи у Републици Српској хоће да се питају, хоће сами да одлучују, хоће да буду слободни. Понудили смо "Тројки" да заједно с ХДЗ-ом поништимо наметнуте измјене и донесемо изборни закон, да људе у Федерацији не понижава туђин, али они су то одбили. Имам утисак да уживају да их Шмит вријеђа, гази, потцјењује и омаловажава - нагласио је Додик.

Понудили смо, каже Додик, да вољу наших народа ставимо изнад самовоље странца, али је оданост према аги већа од љубави према свом народу.

- За мене је једини газда српски народ и сви други који живе у Републици Српској. Зато ће ти људи на изборима бирати своје представнике по закону који су донијели они које су изабрали. Вама пуно среће с агиним наметом - поручио је Додик.