latinica  ћирилица
08/04/2024 |  14:46 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Задовољавајуће стање безбједности на подручју Херцеговине

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран и директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић посјетили су данас полицијске станице Гацко, Билећа, Берковићи и Невесиње, гдје су са руководством Полицијске управе Требиње и командирима станица разговарали о стању безбједности на подручју Херцеговине, које је оцијењено задовољавајућим.
Каран и Кострешевић у Херцеговини - Фото: Уступљена фотографија
Каран и Кострешевић у ХерцеговиниФото: Уступљена фотографија

Констатовано је да је у протеклом периоду дошло до смањења броја кривичних дјела и нарушавања јавног реда и мира, саопштено је из МУП-а Српске.

Разговарано је и о организацији рада полицијских станица, проблемима са којима се сусрећу полицијски службеници у раду, као и самој кадровској попуњености станица.

Такође, наглашена је потреба успоставе система видео-надзора кроз пројекат "Безбједан град" на подручју херцеговачких општина, имајући у виду да су ови системи дали значајан допринос на пољу безбједности и помогли полицијски службеницима у расвјетљавању кривичних дјела и прекршаја у локалним заједницама гдје постоје, наведено је у саопштењу.