latinica  ћирилица
08/04/2024 |  18:03 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

Предсједник Синдиката управе Српске поднио кривичну пријаву против Станивуковића

Предсједник Синдиката управе Републике Српске Божо Марић поднио је кривичну пријаву против градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића јер је, како каже, незаконито отпустио једног радника Градске управе, а двојицу премјестио на друго радно мјесто. Одговора из Градске управе данас није било.
Градска управа - Фото: РТРС
Градска управаФото: РТРС

Отказ без дисциплинског поступка дочекао је Владимира Пудара, комуналног полицајца запосленог у Градској управи. Разлог, како каже, не зна. Жалбу је упутио надлежном Одбору који је утврдио да се у року од 30 дана мора вратити на посао.

- Ако до сљедећег понедјељка не добијем рјешење и не вратим се на радно мјесто, бићу приморан да дођем до Градску управу да сједнем и чекам рјешење - каже Пудар.

Слична судбина задесила је и његове колеге Јовицу Вукелића и Неђељка Радуловића који су премјештени на друго радно мјесто уз умањење плате за неколико стотина марака.

- Образложење у рјешењу је стајало да ми је због потребе паркинг службе, гдје је затворено 634 паркинг мјеста, мени плата мања за 400 марака - тврди Вукелић.

Због свега тога, каже Радуловић, "створени су услови за кривичну пријаву због злоупотребе службеног положаја од стране градоначелника или више НН лица".

До одговора је покушао доћи предсједник Синдиката управе Божо Марић, али безуспјешно.

- Станивуковић узима судбину радника у своје руке, људе оставља без посла не проводећи дисциплинске поступке и друге мјере и радње које би утврдиле одговорност тих радника - додаје Марић.

Сви се надају да ће рјешења Одобра за жалбе градоначелник ускоро извући из ладице и дати адекватан одговор овим радницима.