latinica  ћирилица
08/04/2024 |  18:34 ⇒ 19:05 | Аутор: РТРС

Вјекослав Максимовић предсједник ОО Уједињене Српске Хан Пијесак (ВИДЕО)

Вјекослав Максимовић изабран је данас за предсједника Општинског одбора Уједињене Српске Хан Пијесак.
Уједињена Српска - Хан Пијесак - Фото: РТРС
Уједињена Српска - Хан ПијесакФото: РТРС

Изборној скупштини Општинског одбора претходила је сједница Регионалног одбора Уједињене Српске Изборне јединице осам, којој је присуствовао и предсједник странке Ненад Стевандић.

Стевандић је рекао новинарима на Хан Пијеску да ова странка за сада има осам-девет сигурних кандидата за начелнике на предстојећим изборима.

Он је рекао да ће одбори Уједињене Српске добити слободу да сами праве праве коалиције, листе и да предлажу кандидате.

- Надамо се још бољем успјеху него на претходним изборима. Такође централна политика у коалицији у Републици Српској и на нивоу БиХ нема пукотина. Одолијевамо свим нападима и не попуштамо ни за милиметар што се тиче интереса Српске - рекао је Стевандић.

Он је истакао да је Уједињена Српска, као организована партија чврсте идеологије и организације у свакој општини, један од незаобилазних фактора.

Стевандић је рекао да је предсједник Општинског одбора Уједињене Српске на Хан Пијеску један од агилнијих људи у партији.

Максимовић је рекао да је приоритет овог одбора да ради у интересу породица погинулих бораца, ратних војних инвалида и демобилисаних бораца.

Он је истакао да се на Хан Пијеску акценат треба ставити на развој туризма имајући у виду чињеницу да је Влада Републике Српске и званично прогласила општину Хан Пијесак ваздушном бањом.

Максимовић је додао да Општински одбор Уједињене Српске има добру сарадњу са начелником општине, као и са Општинским одбором СНСД-а.