latinica  ћирилица
08/04/2024 |  19:20 | Аутор: СРНА

Стевандић: Српска ће издржати притиске и одржати снагу коалиције

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је вечерас у Зворнику да ће Република Српске издржати све притиске, што је јако битно и одржати коалиције и снагу Српске коју сада има.
Уједињена Српска - састанак у Зворнику - Фото: СРНА
Уједињена Српска - састанак у ЗворникуФото: СРНА

- Партиципирамо заједно са коалицијом и на нивоу Репубике Српске и у заједничким органима БиХ, водећи чврсту националну политику и трпимо невиђене притиске у којима се јако добро сналазимо - рекао је новинарима Стевандић који је предсједник Народне скупштине Републике Српске.

Он је истакао да Република Српска зна за шта се бори и да од тога неће одустати,

- Успјели смо да направимо добру међународну позицију коју никада до сада није имала Република Српске у европским земљама, у Русији, Кини и другим азијским земљама - оцјењује он.

Стевандић је прије састанка Регионалног одбора УС Изборне јединице 7, рекао новинарима да ова партија у сваком тенутку може да изведе велики број људи, да покаже брзину организације у коју може да се поузда Република Српска.

Он је додао да је Зворник један од шест градова који чине кичму РС, а према томе и УС.

Стевандић је рекао да ће се на Регионалном одбору странке разговарати и разматрати актуелна политичка ситуација и припреме за предстојеће локалне изборе те нагласио да УС има јако добру организацију, инфраструктуру и људе.

Вршилац дужности предсједника Градског одбора УС Зворник Бошко Драгић рекао је да свако именовање на неку од функција носи одређена задовољства али и велику одговорност, мислећи прије свега на локалне изборе али и припреме за унутарстраначке изборе.

- Градски одбор УС Зворник је досљедан у спровођењу програмских циљева УС и има свој правац дјеловања у јачању и оснаживању странке - рекао је Драгић.